Jamón Experience στη Βαρκελώνη – Η τέχνη του ισπανικού αλλαντικού!

Γράφει η Βιβή Μαργαρίτη

Αν βρεθείς στη Βαρκελώνη και αγαπάς τις αυθεντικές γεύσεις, τότε δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις jamón ibérico, τον βασιλιά των ισπανικών αλλαντικών!
Στον διάσημο οίκο Enrique Tomás, το jamón απογειώνεται σε εμπειρία: ράφια γεμάτα αλλαντικά, βιτρίνες με χειροποίητους κώνους γεμάτους ψιλοκομμένο jamón και ένα σκηνικό που σε βάζει στην καρδιά της ισπανικής παράδοσης.

Η Ισπανία δεν σερβίρει απλώς ένα σνακ — σου προσφέρει ένα τελετουργικό. Από τις ετικέτες προέλευσης και παλαίωσης, μέχρι την κοπή και το σερβίρισμα, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία.
Στο Enrique Tomás, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές ποικιλίες jamón (σερράνο, ιβέρικο bellota κ.ά.), να αγοράσεις συσκευασμένα ή να δοκιμάσεις επιτόπου σε cones to go, έναν γευστικό θησαυρό σε μορφή street food!

Extra tip: Συνδύασέ το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και μια βόλτα στην Rambla για να ολοκληρώσεις τη μεσογειακή εμπειρία.

📍 Enrique Tomás, διάφορα σημεία στη Βαρκελώνη (και στο αεροδρόμιο!)

📸 Φωτογραφίες: Βιβή Μαργαρίτη